Honor Band 5 İnceleme ve Kullanıcı Deneyimleri (Detaylı)
|Merhaba sadekarisik.com takipçileri. Akıllı bileklik denildiğinde aşağıda detaylı bir şekilde bahsedileceği gibi oldukça ideal bir pil ömrü, şık tasarımı, ara yüz seçenekleri ve tabi ki fiyatı gibi özelliklerine bakıldığında ilk akla gelen ürünler arasında Honor Band 5 yer almaktadır.
Öncelikle kısaca özelliklerinden bahsetmek gerekirse;
- 0,95 inç renkli AMOLED dokunmatik ekrana sahip,
- Bluetooth 4.2 destekli,
- Adımsayar,
- Alarm,
- Uyku takip,
- Egzersiz takip,
- Uzun süre oturma hatırlatıcısı,
- Kalp ritmi sensoru,
- Daimî kalp ritmi izleme,
- Arama ve Mesaj bildirimi,
- Arama sessize alma fonksiyonu,
- Telefondaki müzik oynatıcısını kontrol edebilme,
- Su geçirmeme özelliği (50 metre/5 ATM),
- Sp02 sensoru,
- Boyutları: 43 x 17,2 x 11,5 mm,
- Ağırlık: 22,7 gram,
- 100mAh batarya (14 gün kullanım, 20 gün bekleme süresi).
Teknik özelliklerden ziyade Honor Band 5’e özel özelliklerden biraz bahsetmek istiyorum. Birçok bileklikte bulunan mesaj bildirimi Honor Band 5’ te mesaj gösterimini gayet güzel bir şekilde yapabiliyor. Ayrıca 50 metre su geçirmeme özelliği, dış mekan koşu, iç mekanda koşu, dış mekanda yürüyüş, kapalı alanda yürüyüş, iç mekanda bisiklet, eliptik, kürek çekme, havuz ve diğer antreman seçenekleri bulunuyor. Bazen çok işimize yarayan zamanlayıcı( geri sayım sayacı), kronometre, telefonumu bul gibi özellikleri de Honor Band 5’in daha fazla ihtiyaca cevap vermesini sağlıyor. Kandaki oksijen miktarını ve sürekli kalp ritmi ölçme özelliği ile de fiyat performans açısından fiyatını fazlasıyla hak eden bir ürün olduğunu söyleyebilirim.
TruSeen 3.0
Bunlardan biri, benim bu bilekliği kullanmama sebep olan TruSenn 3.0 özelliği. Bu özellik sayesinde bilekliğiniz uykunuz sırasında derin uyku, hafif uyku, Ram uykusu ve uyanık olduğunuz durumları analiz edebiliyor. Bununla da kalmayıp 6 farklı uyku sorununu tespit edip 200’den fazla tavsiye ile uyku kalitenizi artırmaya yönelik bilgilendirmeler yapıyor. Ve yine bu özellik sayesinde sizi belirlediğiniz tolerans saatleri arasında uykunuzun en hafif zamanında uyandırıyor. Özellikler ilk uyanırken sorun yaşayanlar için çok beğendiğim bir özellik olduğunu söyleyebilirim.
Şık Saat Yüzleri
Diğer bir sevdiğim özellik çoğu akıllı bileklikte bulunmayan saat ara yüzleridir. Bir süre sonra bilekliğinizin görünümünden sıkıldığınızda bilekliğinizi değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Örneğin bir süre yine Honor markasının Color Band A2 serisini kullanmıştım ve ara yüz değişikliği bulunmuyordu. Aşağıda 129 ara yüzden 48 tanesini görebilirsiniz.
Fiyat
Ürün şu anda 215-270 TL arasında 2 yıl garantili olarak teknoloji market ve internet sitelerinde bulunabilmektedir.
Kullanıcı Deneyimleri
- Öncelikle yazılımsal olarak bilekliğin ve Huawei Sağlık uygulamasının sürekli güncellendiğini söylemekle başlayalım. Bileklik ilk önce uyku analizini yapıyor fakat sağlık uygulamasına otomatik olarak aktarmıyordu. Bu sebeple de analizi görmek istediğinizde yaklaşık 20 dakika verilerin aktarmasını beklemek gerekiyordu. Ancak son güncelleme ile bu sorun giderildi. Eğer bileklik telefona bağlı ise doğrudan otomatik olarak verileri aktarıyor.
- Bilekliğin ara yüz hafızası 12 adet ile sınırlı. Yani aynı anda 12 adet ara yüzü bilekliğe yükleyip istediğinizde değişiklik yapabiliyorsunuz. Daha sonra bu ara yüzleri silip diğer ara yüzlerden istediğinizi ekleyebiliyorsunuz.
- Bilekliğin kordonu değişebiliyor. Bu da yine bileklik ara yüzleri ile birleştiğinde çok fazla kombinasyon demektir.
- Bilekliğin ekranını kaydırarak menüler arasında geçiş yapılabileceği gibi kolunuzu yukarı aşağı hareket ettirerek de menüler arasında geçiş yapılabiliyor.
- Bir diğer yararlı olabilecek bir özellik ise bilekliğin şarjı %5’in altına düştüğünde ana ekran dışında hiçbir menüye ulaşılamıyor. Sadece saati görebiliyorsunuz. Böylece bir çeşit pil ömrünü uzatma yolu kullanılmış.
- Şarjdan bahsetmişken TruSeen ve Sürekli Kalp Ritmi ölçme özellikleri aktifken 6 gün, sadece TruSeen özelliği aktifken 9 gün, ikisi de kapalıyken 12-15 gün aralığında bir şarj performansı sunuyor. Tabi bu süreler antrenman, ekrana bakma süreniz gibi kullanıma göre değişiklik gösterebiliyor.
- Yine şarj konusuna girmişken bileklik, şarjı tamamen bitip kapandığında 75-90 dakika arasında %100 şarja ulaşıyor.
- Bilekliğin kapanma özelliği mevcuttur. Yani kullanmadığınız zaman ayarlar menüsünde bilekliği kapat diyebiliyorsunuz. Bu özellikte çoğu bileklikte yer almıyor.
- Bilekliği şarj etmek için kutusundan çıkan adaptör ile kordonu çıkarmadan şark edilebiliyor. Özellikle Mi Band’lerde bulunan kordondan saati çıkarma gibi itici bir durum bu bileklikte yer almıyor.
- Bilekliğin antrenman modlarında ekran kilidi devreye giriyor ve yanlış dokunmaların önüne geçiliyor.
Şimdi sevmediğim birkaç olumsuz özelliğe gelelim.
- Bunlardan ilki havuzda yüzerken su damlacıklarının dokunma gibi algılanması ve bilekliğin kendi kendine bir şeyler yapması. Antrenman modunda ekran kilitleniyor ama normal kullanımda ekran kilidi bulunmuyor.
- Bence en önemli sorun ise bluetooth bağlantısı koptuğunda yani telefondan uzaklaştığınızda tekrar yaklaştığınızda otomatik bağlanmıyor. Örneğin mutfağa geçtiniz telefon odada ve bağlantı koptu diyelim. Tekrar odaya döndüğünüzde maalesef tekrar bağlanmıyor. Ancak bununda yakın bir zamanda güncelleme ile çözüleceğini düşünüyorum.
- Son olarak telefonda kamera uygulaması açıldığında bilekliğin ekranında fotoğraf çekme tuşu belireceği ve bu tuşla fotoğraf çekilebileceği söyleniyor. Ancak denediğim Huawei telefonda bu özellik çalışırken, Xiaomi Note 8 de tüm izinleri vermeme rağmen çalışmadı.
Benim anlatmak istediklerim bu kadardı. Sonuç olarak kullanışlı, şık bir bileklik arayanlara tavsiyemdir.
SadeKarışık.com’u Takipte Kalın 😊
Almayı düşünüyordum. Karar vermeme yardımcı oldu. Detaylı bir yazı olmuş. Teşekkürler